Bestellen

Vanaf: € 8,95
Tea Lifestyle - Zwarte thee - Jin Jun Mei

Uniek & tongstrelend

Jin Jun Mei is net als Da Hong Pao en Lapsang Souchong afkomstig uit de Wuyi Mountains in de Chinese provincie Fujian. Deze thee is vrij nieuw en werd rond de jaren '90 voor het eerst geproduceerd. In korte tijd is deze thee enorm populair geworden in China en vanaf nu ook verkrijgbaar bij Tea Lifestyle. Het productieproces is vrij intensief. De thee wordt gemaakt van de eerste scheuten, bladknoppen van de Lapsang Souchong variëteit. Er wordt dus maar 1 keer per jaar geplukt (in april) en alleen de mooiste, fijnste jongste knopjes worden gebruikt. Er zijn zo’n 10.000 bladknopjes nodig voor 100 gram thee! Ze worden met de hand verwerkt tot zwart – gouden fijne, licht gebogen naaldjes, lijkend op licht gebogen wenkbrauwen, vandaar ook de naam Golden Eyebrow.

Deze thee is geoogst in april van dit jaar en de smaak is werkelijk tongstrelend. Het aroma is een boeket van zoete veldbloemen gecombineerd met zoet zomerfruit. De infusie heeft de kleur van vloeibare honing en de smaak is zoet, sappig, vers met een heel klein zuurtje.

Ingrediënten

Zwarte thee

Herkomst: China, provincie Fujian

Cafeïne: medium

Bereiding

  • 3 theelepels per 500 ml
  • 90 °C
  • 1,5 minuut

Sommelierstip

Een echte gastronomische thee. Waanzinnig bij zachte, romige geitenkazen, maar ook bij pittige gerechten, fruitige desserts en chocolade. Gewoon een die je moet proeven!

 

probeer ook eens deze smaken