Karlijn Dapper wint Dutch Tea Championship 2015

16 januari 2015

Karlijn Dapper wint Dutch Tea Championship 2015

Karlijn Dapper wint Dutch Tea ChampionShip  2015 

Theesommelier Karlijn Dapper van Tea Lifestyle mag zich vanaf vandaag de Beste Theesommelier van Nederland noemen. Tijdens de finale van het Dutch Tea Championship op de HORECAVA in de Amsterdam RAI versloeg Karlijn Dapper glansrijk de zes andere deelnemende theesommeliers.

Het Dutch Tea Championship werd vandaag voor de vierde keer georganiseerd en vond dit jaar voor het eerst plaats tijdens de HORECAVA in de RAI. Theekenners krijgen de mogelijkheid hun expertise te tonen en worden met name beoordeeld op Kennis, Bereiding & Presentatie en Creativiteit. Alle finalisten moeten in 15 minuten drie verschillende theesoorten bereiden en presenteren onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Marjan Ippel (foodtrendwatcher), Kiona Malinka (theesommelier – eigenaar Crusio Thee) en Richard Schukkink (docent en consultant International Tea & Coffee Academy).

Jurylid Richard Schukkink (ITC Academy) licht de keuze van de jury toe: “Karlijn is de terechte winnaar. Ze had duidelijk de beste bereiding, smaak en presentatie en wist ook het publiek voor zich te winnen door haar enthousiasme en uitstekende productkennis.”

Danny Koreman van Extea, Thuis in Smaak behaalde de 2e plaats en Björn Cocu (Intelligentia ICE) werd 3e.

Tea Lifestyle

Tea Lifestyle is opgericht door gepassioneerd theeliefhebber en theesommelier Karlijn Dapper. Als theesommelier adviseert zij theeliefhebbers en horeca (o.a. restaurant de Beejekurf in Venray en restaurant Valuas in Venlo) over de mogelijkheden van verse, losse thee. Dit doet ze door middel van inspiratiesessies, theeproeverijen en theetrainingen. Tea Lifestyle verkoopt daarnaast losse, pure thee aan de horeca en sinds augustus 2014 ook via de webshop www.tealifestyle.nl. Het ultieme doel van Karlijn is om iedereen liefhebber te maken van de pure smaak van losse thee en te laten zien dat de mogelijkheden van deze gezonde dorstlesser oneindig zijn.

Noot voor de redactie:

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Tea Lifestyle, Karlijn Dapper via telefoonnummer 040 - 288 3442 / 06 – 834 479 97 of via email info@tealifestyle.nl

Thee proeven Karlijn Dapper HOME Thee uit de hele wereld

Terug naar het overzicht