1 + 1 = 3!

Thee met een koekje kennen we allemaal. Het is zonde om thee alleen ‘los’ te drinken tussen de maaltijden door. Thee kun je heel goed culinair inzetten. Het combineren van thee bij gerechten is te vergelijken met het combineren van wijn en spijs. Los van elkaar is het heerlijk, maar samen kan het een ware smaakexposie brengen. Ten opzichte van wijn heeft thee een aantal voordelen, het bevat geen alcohol waardoor je helder en fris blijft en het is van nature meer complementair aan eten. Wijn kan de smaak van het eten soms overtreffen.

Door het combineren van thee bij een gerecht kun je:

  • Een vol gevoel wegnemen.
  • De spijsvertering bevorderen.
  • Verfrissen, de mond schoon spoelen van sterke smaken, bijvoorbeeld tussen twee gangen in.
  • Een smaak in het gerecht versterken (een bruggetje maken).

Naast het combineren van thee bij gerechten kun je thee ook goed inzetten als ingrediënt in een gerecht. Op de pagina Koken met thee vind je meer informatie over het combineren van thee en spijs en over het koken met thee.