Bestellen

Vanaf: € 4,95
Pu ehr

Chinese zwarte thee

In China wordt wat wij zwarte thee noemen, rode thee genoemd. Bestel je in China zwarte thee dan krijg je Pu Ehr. Pu Ehr is een post-gefermenteerde thee. Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de smaak, geur of uiterlijk verandert, zoals ook bij yoghurt en bij brood.

Bij de productie van Pu Ehr wordt aan het eind van het productieproces de thee te ‘rijpen’ gelegd waardoor fermentatie ontstaat. Dit kan jaren duren, net als bij whisky en wijn. De smaak van post-gefermenteerde thee is heel karakteristiek, heel aards, met tonen van tabak, mout en pure cacao. Hoe ouder de thee, hoe zachter de smaak wordt.

Deze Pu Ehr is afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan, de bakermat voor Pu Ehr thee. Het is een thee voor de gevorderde theedrinker, krachtig, aards en heeft een waanzinnig mooie zoete afdronk.

De smaak is krachtig, aards, tabakachtig. Je proeft ook een vleugje pure cacao. De thee heeft een aangename zoete, zachte afdronk.

Ingrediënten

Pu erh

Herkomst: China, provincie Yunnan

Cafeïne: medium

Bereiding

  • 4 theelepels per liter
  • 100 °C
  • 1,5 - 2 minuten

Sommelierstip

Serveer deze Pu Ehr in een een mooi whisky glas (niet te vol, net als met whisky) en een stukje pure chocolade van goede kwaliteit. Puur genieten!

probeer ook eens deze smaken