Matcha – raspberry Marshmallows

Marshmallow framboos en matcha close upIngrediënten

Deel 1:

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 50 gram frambozenpuree (vers of diepvries gepureerd en gezeefd, zodat er geen pitjes in zitten)
  • 1 x halve eetlepel glucosesiroop (groothandel)
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 eiwit (L)

Deel 2:

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 1 theelepel Matcha
  • 1 x halve eetlepel glucosesiroop (groothandel)
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 eiwit (L)
  • 75 g poedersuiker, gezeefd
  • 75 g maïzena, gezeefd

Werkwijze

Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de poedersuiker en de maïzena en zeef het. Bestuif het bakblik dun met dit mengsel. Start met het eerste mengsel, de frambozen marshmallows. Meng de kristalsuiker, glucosesiroop en 50 ml water en 50 gram frambozenpuree in een steelpan en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook deze siroop 3-5 minuten tot een temperatuur van 120 – 125° C heeft. Komt precies, heb je geen suikerthermometer, laat dan een beetje hete siroop in een glas water vallen, kun je er een balletje van maken, dan is het goed). Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een kom met ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en laat oplossen in de suikersiroop. Klop het eiwit met de mixer tot stijve pieken. Klop er geleidelijk de suikersiroop door. Klop nog 10 minuten tot een glanzend mengsel en schenk het mengsel in de vorm. Maak nu het tweede mengsel, de matcha marshmallows. Meng de kristalsuiker, glucosesiroop en 100 ml water in een steelpan en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook deze siroop 3-5 minuten tot het een temperatuur van 120 – 125° C heeft. Komt precies, heb je geen suikerthermometer, laat dan een beetje hete siroop in een glas water vallen, kun je er een balletje van maken, dan is het goed). Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een kom met ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en laat oplossen in de suikersiroop. Klop het eiwit met de mixer tot stijve pieken. Klop er geleidelijk de suikersiroop door. Klop nog 10 minuten tot een glanzend mengsel. Maak een papje met 1 eetlepel water en de matcha, roer tot een glad mengsel. Voeg dit in de laatste minuut bij het eiwitmengsel. Schenk het matcha mengsel voorzichtig over de frambozenmarshmallows. Laat het minimaal 1 uur opstijven. Bestuif een snijplank met het mengsel van poedersuiker/maïzena. Stort de plak marshmallow hierover uit. Snijd de marshmallowplak in blokjes en wentel ze door het poedersuikermengsel. Laat ze nog 1 uur drogen. Bewaar ze in een luchtdichte afsluitbare trommel. Bewaar maximaal 3- 4 dagen.

Chocolate Bark

Maak je eigen chocoladereep! Dit recept is makkelijk, fouten maken kan niet en zo lekker!

Chocolate tea barkIngrediënten

  • Witte chocolade
  • Pure chocolade
  • Melk chocolade
  • Nootjes
  • Gedroogd fruit
  • Thee

Werkwijze

Varieer naar eigen smaak, laat je gaan, niets is te gek!

Smelt de chocolade ieder in een eigen kom. Giet uit in een bakblik bekleed met bakpapier of los op bakpapier en versier naar eigen creativiteit met thee, nootjes, fruit etc. Lekkere combinaties: witte chocolade met Matcha en gedroogde frambozen, witte chocolade met Just Berries, pure chocolade met Flowery Earl Grey en geraspte of gekonfijte sinaasappelschil, Pure chocolade met Blue Berrie Hill, melkchocolade met Rooibos Mango-Strawberry, Melkchocolade met Black Orange en hazelnoten.

Spicey Tea Nuts

Heerlijk voor bij de borrel. Zo verslavend lekker...

Spicey tea nuts - recept - tealifestyle.nl - online thee kopenIngrediënten
  • 150 gram (gemengde) ongebrande noten
  • 2 eetlepels golden syrup
  • 2 maatschepjes Smokey Joe
  • Snufje grof gemalen chili peper
  • Snufje grof gemalen zwarte peper
  • Snufje grof gemalen zout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 150 C°. Meng in een schaal de noten met de golden syrop, de Smokey Joe en de kruiden door elkaar en spreid egaal uit op een bakplaat (voorzien van bakpapier). Zet de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat. Klaar om te borrelen met thee! De noten zijn in een goed afgesloten blik ongeveer 2 weken houdbaar. Ook erg lekker met Sencha Fuji thee en sesamzaadjes in plaats van Smokey Joe  en chilipeper.

Bekijk al onze recepten voor koken met thee