Thee, maar dan anders
Theelikeur
Basisrecept
- 750 ml neutral Vodka van goede kwaliteit
- 6 theelepels thee (bijvoorbeeld Keemum, Da Hong Pao, Jasmine Delight, Sencha Fuji)
- Eventueel naar smaak wat suikersiroop.
Meng alle ingrediënten door elkaar en laat minimaal 24 uur trekken, zeef en klaar. Drink puur, met ijs of meng tot een heerlijke cocktail.
Jasmine Bubbels
Heerlijke frisse, lichte mousserende cocktail, perfect alternatief voor champagne.
We maken een ‘cold brew’ thee, ‘koud gezette’ thee. Er zijn dan geen bitters in de thee, louter de natuurlijke zoetheid van de thee. Neem 1 liter Spa Rood, 4 theelepels Jasmine Delight thee erin en minimaal 1 nacht in de koelkast laten trekken. Zeven en serveren in een mooi champagneglas.
Blue Berrie Heaven (Zonder alcohol)
Ingredienten
- 2/3 sterke koude Blue Berrie Hill thee
- 1/3 Spa Citron
- Enkele blauwe bessen
Meng de thee en de Spa Citron, schenk in een mooi cocktailglas, met rietje en enkele blauwe bessen.
Blue Berrie Heaven (Met alcohol)
Ingredienten
- ½ sterke koude Blue Berrie Hill thee
- ¼ Vodka
- ¼ Vers blauwe bessensap
- Scheutje vers limoensap
- Enkele blauwe bessen
Mix alles goed door elkaar, schenk in een mooi cocktailglas, met rietje en enkele blauwe bessen.