Pasta met zalm en groene thee pesto

Voor 4 personen

IngrediëntenPasta met groene thee pesto - Tea Lifestyle

  • Vers bereide Sencha Fuji (uitgeput na diverse infusies, droog 15 gram)
  • 0,5 teentje knoflook 
  • snufje gemalen grof zeezout
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gram geroosterde pijnboompitten
  • 40 milliliter neutrale olie, bijvoorbeeld druivenpitolie
  • 1 halve eetlepel citroensap naar smaak toevoegen
  • Verse pasta
  • 150 gram doperwten
  • 200 gram groene asperges
  • 4 Zalmmootjes

Werkwijze

Doe alle ingrediënten voor de pesto, behalve olie en citroensap in de keukenmachine en maal fijn of wrijf het tot een papje in een vijzel. Voeg daarna de olie toe en naar smaak het citroensap. Kook de erwtjes en de groene asperges beetgaar. Kook de pasta. Meng de erwtjes en asperges samen met een eetlepel pesto door de pasta (of naar smaak). Bak de zalm en leg deze er boven op. Serveer met Sencha Fuji of Jamine Delight.De pesto is enkele dagen houdbaar in de koelkast. Heerlijk met pasta of op versdesembrood.

Varkenshaas met chutney van appel en Black Chai thee

Voor 4 personen

Varkenshaas met appelchutney en Black Chai theeIngrediënten

  • 4 kleine varkenshaasjes
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Black Chai thee
  • 1 eetlepel bruine suiker

Chutney

  • 200 ml Troebel appelsap
  • 3 appels
  • 1 ui, gesnipperd
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels Black Chai thee

Werkwijze

Wrijf in een vijzel de Chai Black thee met zout en peper fijn. Maak een marinade van de olijfolie, Chai Black thee en bruine suiker. Smeer de varkenshaasjes ermee in en laat minimaal 30 minuten marineren. Breng de appelsap aan de kook, haal van het vuur en voeg de Chai Black thee toe. Laat 2 minuten trekken. Zeef de appelsap. Smelt een klontje boter in een pan, fruit de gesnipperde ui glazig. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de appel toe aan de ui. Bak voor 2 minuten zachtjes mee. Voeg de appelsap en de rozijnen toe en kook voor 20 – 25 minuten, tot de appel zacht is.

Verwarm olijfolie in een koekenpan, bak de varkenshaasjes snel rondom bruin en voeg een kopje heet water toe. Sudder het vlees met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Snijd het varkenshaas in mooie plakken en serveer met de Appel-Chai Chutney, gebakken aardappels of rijst en roergebakken witlof geglaceerd met honing. Serveer met Assam thee in een mooi rode wijn glas.

Salade van Bulgur, pistachenootjes, granaatappel met dressing van groene thee en citroen

Voor 4 personen

Bulgarsalade met Sencha - close upIngrediënten

  • 300 gram Bulgar
  • 150 gram wilde rijst of meergranenrijst
  • 6 fijngesneden dadels
  • Pitjes van een ½ granaatappel
  • Halve rode ui, gesnipperd
  • Pistache nootjes, grof gehakt
  • Bosui in dunne ringetjes
  • Handje vol rucola

Dressing

  • Koolzaadolie
  • Sencha Fuji thee
  • Citroensap
  • Knoflook
  • Geraspte sinaasappelschil
  • Zwarte peper

Werkwijze

Giet 45 0ml lauwwarm water bij de bulgar en laat het 20 minuten weken. Kook ondertussen de rijst in kokend water met beetje zout volgens de bereiding op de verpakking. Meng de rijst, bulgar, dadels, granaatappelpitjes, rode ui, bosui en pistachenootjes door elkaar. Bereid een sterke thee van 100 ml water van 70° C 2 theelepels Sencha Fuji, laat 2 minuten trekken en zeef. Laat verder afkoelen. Maak een dressing van 50 ml Sencha Fuji thee, 1 eetlepel citroensap, ½ geperst klein teentje knoflook, geraspte sinaasappelschil, versgemalen zwarte peper en 3 eetlepels koolzaadolie. Roer de dressing naar eigen smaak door de salade. Voeg op het laatst de rucola toe en serveer direct. Lekker met een kopje Tie Guan Yin of Pouchong.

Bekijk al onze recepten voor koken met thee