![Salade bietjes geitenkaas en sencha Salade bietjes geitenkaas en sencha](/image/a1b54a452148a385ad1f526aad2a3d0aedd0e92e/smallHeader.jpg)
![Theelikeur van Da Hong Pao - close up Theelikeur van Da Hong Pao - close up](/image/81ce4b53003b7344592c1974b4def215ec1c0227/smallHeader.jpg)
Verrukkelijk om mee te beginnen...
Verrukkelijk om mee te beginnen...
Voor 4 personen
Basis ingrediënten:
Salade
Matcha kaviaar
Matcha zout
Begin een dag van tevoren met de matcha kaviaar. Strooi de tapiocaparels in voldoende kokend water en kook voor 10 – 15 minuten tot ze geheel doorzichtig zijn. Giet de tapioca af in een vergiet en spoel met koud water, laat uitlekken. Meng ondertussen de Matcha, poedersuiker en de olie met 1 eetlepel heet water tot een papje. Vermeng met de tapioca en bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd voor de salade de radijs, koolrabi en komkommer in mooie kleine blokjes. Maak een dressing van de sushi azijn en gembersiroop. Meng dit door elkaar en laat een paar uurtjes intrekken. Vlak voor het opdienen meng je er een eetlepel nat (bereid) senchablad doorheen.
Voor het Matcha zout meng je de Matcha met het zeezout.
Meng alle sesamzaadjes en de droge Sencha Fuji door elkaar en wentel de tonijn aan de 4 lange zijden door het sesammengsel. Bak in en hete koekenpan ingesmeerd met een beetje olie de tonijn per zijde ongeveer 1 minuut, zodat de tonijn net gaar is aan ed buitenzijden, maar nog rauw in het midden. Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
Bord opmaken: Leg een beetje salade op het bord, 2 tonijnplakjes per persoon, strooi er wat gepofte bruine rijst en lente ui over. Spuit wat limoen-koriander mayonaise op het bord. Maak af met het Matcha zout en de Matcha Kaviaar.
Voor 4 personen
Bereid een sterke thee van 100 ml water van 70° C graden en 2 theelepels Sencha Fuji, laat 2 minuten trekken en zeef. Laat verder afkoelen. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de bietjes in partjes, besprenkel met olijfolie, balsamico azijn en bestrooi met grof zeezout. Hussel even door elkaar en spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten, of tot de bietjes geroosterd zijn. Hak de pistache nootjes grof. Rooster kort in de pan of de laatste 3 minuten mee in de oven Leg dan op een stukje aluminiumfolie, zodat je niet het vocht van de bietjes raakt. Schil de sinaasappels dik, zodat het wit geheel verwijderd is. Snijd nu voorzichtig de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Vang wat van het sap op (1 eetlepel). Maak een dressing van 50 ml Sencha Fuji thee, 1 eetlepel sinaasappelsap, ½ geperst klein teentje knoflook, zwarte peper en 3 eetlepels olijfolie. Meng goed doorelkaar.
Bord opmaken: leg een toefje rucola op het bord, verdeel de partjes biet en sinaasappel, verkruimel wat geitenkaas erover. Besprenkel met de dressing en strooi er wat geroosterde pistachenootjes over. Lekker met een kopje Sencha Fuji, Darjeeling of Da Hong Pao.
Voor 4 personen
Meng mayonaise, matcha, bieslook en sinaasappelschil door elkaar. Het lekkerste is wanneer je dit minimaal een halve dag van tevoren doet, zodat de smaken zich kunnen mengen. Snijd de zalm in kleine blokjes en meng met citroensap, zout en dille. Neem een kook-ring en vul deze met de zalmtartaar. Schil en ontpit de avocado’s en snijd in de lengte in dunne plakjes. Versier het bord hiermee. Serveer met een flinke lepel matcha mayo!
Bekijk al onze recepten voor koken met thee