Bestellen

Vanaf: € 5,95
Bai Mu Dan - witte thee

White peony

Bai Mu Dan is een van de meest beroemde witte thee uit China. Deze thee wordt ook wel ‘White Peony’ genoemd, omdat het aroma van de thee overeenkomt met het aroma van bloeiende pioenrozen (Peony). Voor het maken van de Bai Mu Dan worden de knop en de eerste twee jonge blaadjes van de theestruik met de hand geplukt en daarna door de zon gedroogd. Zo wordt het ‘vers van het veld aroma’ vastgehouden. Een hele pure witte thee dus.

Het hele blad is olijfkleurig en licht geoxideerd. Op de fijne langwerpige bladknoppen zijn de donshaartjes goed zichtbaar. De geur is warm, ‘grassig’ en vol rijpe bloesems, zoals een veld vol graan en veldbloemen op een zonnige zomerdag.

De smaak is mild met een fijne zoetheid van rijpe galiameloen en amandelen.

Ingrediënten

Witte thee

Herkomst: China, provincie Fujian

Cafeïne: medium

Bereiding

  • 4 theelepels per liter
  • 80 °C
  • 1,5 – 2 minuten

Sommelierstip

Bai Mu Dan - White Peony smaakt ook heerlijk als Ice Tea. Dan komen de krachtige amandeltonen en een vleugje cacao naar boven. De frisse zoetheid blijft overeind. Voeg 4 theelepels toe aan 500 ml water van 80° C. Laat 2 minuten trekken. Vul een kan van een liter voor de helft met ijsblokjes en giet na 2 minuten de thee uit over het ijs. Schenk over in een glas met enkele ijsblokjes en decoreer met een schijf galiameloen! 

probeer ook eens deze smaken