Bestellen

Vanaf: € 10,95
Ya Bao - Witte thee - Tea Lifestyle

De Buds van eeuwen oude theebomen

Dit is een witte thee, afkomstig uit het westen van de Chinese provincie Yunnan, de Dahong regio, tegen de grens met Myamar. Deze eerste thee ziet er wat ongewoon uit. Bij witte thee, die vaak bestaat uit louter de buds, de bladknopjes, denken we niet meteen bij het zien van deze dikke, harige knopjes. Deze bijzondere witte thee is afkomstig van zeer oude wilde theebomen. Deze theebomen zijn honderden jaren oud. Er wordt maar beperkt geoogst van deze wilde bomen en dat gebeurt onder strikte supervisie. Ze zijn nationaal eigendom. De jonge, dikke harige bladknoppen,  worden slechts 1 keer per jaar geoogst. Meestal eind maart, en in ieder geval voor de nationale feestdag Ming Qian op 5 april. Het is de eerste oogst. Later wordt er van deze bomen nogmaals geplukt. Van deze thee wordt pu ehr (postgefermenteerde thee) gemaakt. Na de oogst worden de ongeopende knoppen louter door de zon gedroogd.

De infusie blijft bijzonder licht, bijna zo transparant als water alsof er niets gebeurd is. Schijn bedriegt. Het aroma is geurig zoet (vers gebakken brioche brood) en de smaak is complex Je proeft rijp zacht fruit als peer en perzik met een vleugje vanille en citrus en vrijwel geen bitters. 

Ingrediënten

Witte thee

Herkomst: Yunnan - China

Cafeïne: medium

Bereiding

  • 4 theelepels per liter
  • 95 °C
  • 1,5 – 2 minuten

Sommelierstip

Deze thee is tot wel 5 keer op te gieten.  

probeer ook eens deze smaken